dinsdag 10 juni 2014

De twijfel...

Direct met de deur in huis vallen: de moraal is heel laag, zelfs zo laag dat alles momenteel op de helling staat.

Zoals al gezegd in mijn blog, was ik na mijn rit in Ninove aan het sukkelen met de rug. Alle kracht in de benen was de week na die rit volledig weg, ondanks de vele McKenzie-oefeningen die ik die week heb gedaan.

Vorige vrijdag ben ik dan naar de osteopaat geweest en er moest vanalles gecorrigeerd worden.
De dag erna stond een korte rit op de planning met de Triple R-groep. 'Slechts' 55 km aan rustig tempo en soms eens goed doortrekken. Moet zeggen dat de rug wat stijf was, maar de kracht was er al terug. De moraal zat al wat hoger.

Ik had al besloten om de laatste 10 dagen voor de Ventoux wat minder kilometers te rijden dus gisteren ben ik een relatief platte rit gaan rijden. De eerste 30 km gingen vlot aan een gemiddelde van 28 km/u. Nadien kwam de ommekeer. De wind was goed aanwezig in het terugkeren en ik heb ook nog anderhalf uur in de regen mogen rijden. Maar soit, na 55 km wou de rug niet meer mee en was het krabben tot aan de eindmeet, waar ik nog eens, dankzij de vermoeidheid, vlak voor mijn deur op mijn  gezicht lag :-(

Toen was even de maat vol en had ik er genoeg van. Zo naar de Ventoux vertrekken door die verdomde rug, had totaal geen zin! Ik weet dat de conditie goed zit (allé, of het goed genoeg zal zijn voor de Ventoux, I don't know), maar nu gooit die rug weeral roet in het eten...

Ik weet het momenteel dus even niet. Ik heb gisteren van mijn vrouw al veel steun en overredingskracht gekregen en vandaag heeft een goede vriendin (ze zal het wel weten als ze dit leest) me ook voor 95% kunnen overtuigen met sterke argumenten. Ik ben haar iets verschuldigd nu ;-)

ALS ik dus ga, moet ik er rekening mee houden dat ik een plan B moet hebben. De dag dat we ginder toekomen, moet ik eerst nog met de fiets naar Bédoin om mijn startpakket op te halen. Hierbij moet ik al een col van +- 500 hms over (Col de la Madeleine) en dan ook terug. Ik moet zien dat ik die dag al niet te veel kruid verschiet.

De dag zelf kan het dus zijn dat ik niet de klim vanuit Bédoin aanvang, maar wel vanuit Malaucène, op 10 km van mijn hotel. Op zich is deze even lang (op 300 meter na), 30 hoogtemeters minder en even steil. Als de rug niet super mee wil, start ik hier en moet ik niet eerst ook die col over en kan ik iets frisser starten.
Dan valt het te zien hoe de rug die dag aanvoelt en daar op anticiperen. Is het een goede dag, ga ik nog een stap verder. Is het geen goede dag, dan zal het zonder te forceren, naar boven rijden zijn.
Maar belangrijkste zal blijven: genieten van de omgeving. No matter what...

Ik ben eigenlijk nog het belangrijkste vergeten te vertellen: vorige vrijdag heeft mijn fietscollega met gezondheidsproblemen moeten afhaken en mag ik dus alleen (allé, ik rijd sowieso met een bus mee) naar de Ventoux vertrekken :-(2 opmerkingen:

  1. We zijn juist terug van de VENTOUX en moet zeggen de kant van BEDOIN is echt niet gemakkelijk, hopelijk is uwen rug dan in orde want het is duwen en duwen.
    Col de Madeline is een toffe klim om op te warmen.

    Olivier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ge moet ni alleen naar Bedoin zenne voor uwe nr, zoals ik al zei zit ik in Malaucene en kunnen we samen ons start pakket gaan ophalen !!!

    BeantwoordenVerwijderen