vrijdag 13 december 2013

Bloso MTB-peterschap

Ik moet al even nadenken, maar ik denk sinds oktober vorig jaar, ben ik één van de 3 peters aangesteld door Bloso.

Het relatief platte Aalst heeft 3 Bloso moutainbike-routes: de rode, de groene en de blauwe.
Ik ben peter van de groene route.

Het doel van een peter is dat wij de routes inspecteren (dus regelmatig rijden) en zelf klein onderhoud moeten uitvoeren indien nodig (kleine snoeiwerken, pijltjes aanbrengen en onderhouden, enz.) en grotere onderhoudswerken en herstellingen doorgeven aan de technische dienst van Aalst.
Alles wordt 'gemonitord' door de sportdienst van Aalst. Eigenlijk worden wij, de peters (Ikke, Geert Verdoodt en André Troch) goed verwend hoor. Van de sportdienst hebben we een volledige gepersonaliseerde bike-outfit gekregen, we hebben een rugzak vol materiaal om klein onderhoud te kunnen uitvoeren, enz. Bij de provincie Oost-Vlaanderen kijken ze ook op geen cent. Elk jaar is er een bijeenkomst, altijd samen met een workshop en we krijgen ook altijd een klein aandenken.
Ok, je moet wel om de paar weken eens je route rijden en er een verslag van maken, maar het valt wel mee. In de zomer is het natuurlijk plezanter dan rond deze periode.

Vandaag ben ik de laatste inspectie van het jaar gaan doen en het was weer ploeteren geblazen. De regen-maand november heeft zijn sporen nagelaten. Veel modder en door de tractoren kapotgereden veldbanen. Niet echt aan te raden dus om nu de route te rijden :-(

Even wat gratis publiciteit ;-)






- De rode lus is 15 km lang en de meest technische. Deze start aan sporthal Denderdal en hier kan men direct kennismaken met het bikepark van Aalst. Verwacht niet té veel van het laatste, maar je kan je er goed amuseren. Als je na je MTB-toch nog zin hebt om je wat te amuseren kan je je hier eens goed uitleven. Behendigheidsparcours, jumps, ramps, technisch bosje naast het water, voor elk wat wils...
Deze lus is leuk om rijden, maar rijd deze ook alleen als het droog weer is en al wat dagen droog ligt. Dit geldt trouwens voor alle 3 routes. Onze streek is niet zo vergevensgezind na dagen van regen :-( Het is er snel ploeteren.

- De blauwe route start aan sporthal Faluintjes in Moorsel en is met 26 km de langste van de 3 lussen. De lus gaat via Moorsel naar Affligem (adbij, kan je de lekkere blonde Affligem inspecteren ;-)) tot in Meldert. Via Baardegem keren we terug naar Moorsel. Op deze route geen technische stukken, maar wel supermooie natuur, leuke lange klimmen en als het droog is een ideaal trainingsparcours...

- De groene route start ook aan sporthal Faluintjes in Moorsel en zit qua afstand tussen de 2 andere routes in, nl. 20 km. Ook hier geen technische hoogstandjes maar wel een leuke trainingsrit langs mooie plekjes.
Deze lus gaat noordelijker langs Herdersem en de zijkant van Wieze. Verwacht je aan veel veldbanen, een lange kasseistrook waar je goed kan doorvlammen, enkele singeltracks en een paar pittige stukken.

Als de afstanden te kort zijn en je direct van alles wil proeven, kan je de 3 lussen ook combineren en dan kom je uit op +- 56 km. Een aanrader, maar doe dit zeker tijdens een langdurig droge periode. Dan ga je er
het meeste plezier uithalen !

Veel MTB-plezier !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten